! Bouwverlof van 2 juli tem 29 juli 2019 !
Dakwerken Staessens is een familiebedrijf met meer dan
30 jaar ervaring, doorgegeven van vader
op zoon.
Wij bieden u de beste kwaliteit-prijsverhouding.

Gevelwerken

Houtengevelbekleding

Hout is waarschijnlijk de oudste materiaalsoort die gebruikt wordt als gevelbekleding en kent tegenwoordig een opmars. Denk aan een bijbouw die geplaatst wordt of het accentueren van bepaalde delen van het pand.

Horizontale of verticale plaatsing?
De keuze tussen horizontale of verticale plaatsing van gevelplanken is niet alleen een esthetische keuze. Verticale planken voeren het regenwater sneller af, terwijl horizontale je gevel breeder laten lijken. Toch dreigt in beide gevallen wateropzuiging. Alleen een goede afwerking van de kopse houtkanten – bijv. met een dakoversteek of profielen – beschermt uw gevel daartegen. En wie graag de vergrijzing van de houtsoort tegengaat, kan er voor kiezen om deze te behandelen met impregnatie middel en zelf eens beitsen (lasuur) tegen houtrot, vergrijzing en ander weersomstandigheden, dit voor een optimale en lange levensduur van je houtsoort.

Welke houtsoorten?

Je hebt verschillende houtsoorten. De meeste gekende zijn: Afrikaanse padoek, ceder, western red ceder, meranti, tamme kastanje, europees eikenhout,… Welke soort je kiest, is een kwestie van eigen smaak.  

Gevelbekleding in kunstof

Een goede isolatie van je woning is tegenwoordig geen overbodige luxe. De voordelen van een goede gevel-, buitenmuur- en muurisolatie zijn niet te onderschatten. Dit staat immers synoniem aan een lagere energierekening en een kleinere CO2-uitstoot van je woning. Naast houtengevelbekleding, die onderhevig is aan weersomstandigheden, kan je ook kiezen voor PVC-gevelpanelen. Het voordeel: veel (kleur-) keuze, een esthetische meerwaarde en weinig onderhoud.

Gevelbekleding in leien

Nog een duurzame en strakke gevelbekleding is deze in leien. De talrijke formaten, kleuren en verschillenden dekkingsmethodes van vezelcementleien maken het mogelijk om voor een persoonlijke touch van jouw dak en/of gevel te gaan. Vezelcementleien geven een ongelimiteerde creatieve vrijheid. Ze bieden niet alleen esthetische voordelen, ze hebben ook een uitstekende weerstand tegen storm en wind ( elke lei is verankerd ) en ze hebben een hoge impactweerstand. Tegenwoordig wordt steeds vaker geopteerd om zowel dak als gevel “in te pakken” en beiden te bekleden met verzelcementleien. Welk voor een mooi vloeiend dak/gevel resultaat zorgt.